• Nieuwe bezoekers

Bezoek een dienst

Het kan een behoorlijke stap zijn om daadwerkelijk een dienst te bezoeken. Het voelt altijd heel veilig om, vanuit onze huiselijke omgeving, online naar diensten te kijken of Bijbelstudies te lezen. Maar een dienst bezoeken kan soms best een drempel zijn. Zeker wanneer het bezoeken van een gemeente (of gemeentes) in het verleden de nodige pijn en verdriet hebben opgeleverd. Of wanneer u nog nooit een dienst heeft gezocht en geen idee heeft wat u kunt verwachten.

Veel kerken in Nederland zijn helaas niet het voorbeeld geweest wat ze hadden moeten zijn. Hierdoor hebben veel mensen een hele verkeerde indruk gekregen van wat het geloof is en van wie God is. Vaak volgen kerken een voorbeeld wat van generatie op generatie is doorgegeven, zonder echt af te vragen of dit wel is hoe het zou moeten zijn. Feit blijft helaas dat veel van de vruchten die we vandaag de dag zien, verre zijn van het beeld dat de Bijbel ons geeft over gemeente zijn. 

Wij zijn geen foutloze en perfecte gemeente. Wij geloven ook niet dat die op deze aarde te vinden is. Maar we willen wel eerlijk en direct zijn. Tegen onszelf en tegen anderen. Wij geloven dat er in een atmosfeer van genade, ruimte moet zijn voor fouten. Niet met als doel om fouten te maken, maar met als doel om ervan te leren en verder te groeien. Wanneer we als Gods familie samen optrekken, dan is het onvermijdelijk dat er op een gegeven moment ook zwakke punten zichtbaar worden. Hoe meer we in het Licht van God leven, hoe meer zonde zichtbaar zal worden. Op die momenten willen we ervoor elkaar zijn, naast elkaar staan en elkaar helpen iedere zonde te overwinnen, door de kracht en met de hulp van de Heilige Geest, zonder elkaar te veroordelen.

Wij begrijpen dat het bezoeken van een dienst een behoorlijke stap kan zijn. Met alles wat we u zojuist verteld hebben, willen we u juist laten zien dat ook wij maar hele gewone mensen zijn. Ook wij hebben in ieder opzicht de onmisbare hulp van de Heilige Geest nodig. Iedereen hoort erbij. Iedereen is net zo waardevol. Daarom nodigen wij u van harte uit om over die drempel te stappen en een dienst te bezoeken. U bent van harte welkom.

Wij komen wekelijks op zaterdag samen. De dienst begint om 20:00 uur, de zaal is vanaf 19:30 uur geopend. Wij komen samen op het volgende adres:

Filadelfia Gemeente
Rijksstraatweg 92
3316 EH DORDRECHT

Neem de ingang bij Autobedrijf de Heer. De samenkomst ruimte bevind zich op de 1e etage. 

Social Media